با ویژگیها و مشخصات میکسر و پاور میکسر بیشتر آشنا شوید
با ویژگیها و مشخصات میکسر و پاور میکسر بیشتر آشنا شوید. امروزه تقریبا بیشتر افراد علاقمند به موسیقی با انواع دستگاههای تولید و پخش موسیقی آشنا هستند و میتوانند در یک سیستم موسیقی انواع مختلف اجزای تشکیل دهنده آن را نام ببرند. برخی از اجزای مهم و کاربردی سیستمهای صوتی پیشرفته که وجود آنها برای سیستمهای صوتی بسیار حیاتی است، میکسر و پاور میکسر میباشد.
در واقع بیشتر افراد پاور میکسر را یکی از زیر مجموعههای دستگاه میکسر صدا میدانند. زیرا در این حرفه میکسر را میتوان در دو مدل مختلف بدون پاور و پاور دار مشاهده کرد. که هر کدام از ویژگیهای متفاوتی برخوردار میباشند.
در ضمن پاور میکسرها نیز همانند میکسرها دارای تنوع طرح بالایی هستند. برای مثال این دستگاهها مدلهای مختلفی دارند که هر یک از این مدلها از نظر رنگ، اندازه، عملکرد، ویژگی و … کاملا با هم متفاوت میباشند.
به همین دلیل برای انتخاب این دستگاهها باید ابتدا نوع سیستم صوتی خود را بررسی کرد و سپس در ادامه یک میکسر و یا حتی پاور میکسر مناسب و باکیفیت را برای آن تهیه کرد. در ادامه میتوانید با دو دستگاه میکسر و همچنین پاور میکسر بیشتر آشنا شده و از کاربرد هر یک از آنها مطلع شوید.
دستگاه میکسر صدا
همان طور که گفتیم دستگاه میکسر صدا یکی از اجزای تشکیل دهنده سیستمهای صوتی حرفهای و بروز میباشد. که دارای وظایف و عملکردی خاص است. در حقیقت وظیفه اصلی و جامع یک میکسر، ابتدا دریافت صدا و سپس ترکیب و پردازش آن میباشد. که در همین حین بر تغییرات ایجاد شده بر روی صدا نیز نظارت میکند.
البته با پیشرفت تکنولوژی در این زمینه تعداد زیادی از برنامههایی ساخته شده است. که برخی از قابلیتهای میکسر و پاور میکسر را داشته و میتوان بدون لمس دکمههای این دستگاهها، تعدادی از قابلیتهای آنها را در موبایل و یا حتی تبلت اجرا کرده و انجام داد. اگر دقت کرده باشید از میکسر ها فقط در برخی از مکانها و موقعیتهای خاص استفاده میشود. برای مثال وقتی قرار باشد یک خوانند کنسرتی را برگزار کرده و اجرای زنده داشته باشد در سیستم موسیقی او از میکسرهای حرفهای استفاده میشود.
همچنین از میکسر برای ضبط در استودیو و یا حتی پخش برخی از سخنرانی هم استفاده میکنند. که در جای خود میتواند جالب باشد. کاربرد های میکسر نشان میدهد که سیستمهای صوتی در بیشتر مواقع به این دستگاه نیاز دارند تا بتوانند به خوبی عمل کنند. میکسر هادر مدلهای مختلفی تولید میشوند که هر چه قابلیتها و کیفیت کارکرد آنها بیشتر باشد لزوما قیمت آنها هم بیشتر خواهد بود. میکسرها در کنار تنوع مدلی که دارند از ویژگیهای ظاهری متنوعی همچون رنگ و شکل نیز برخوردار میباشند. رنگهای سیاه و نقرهای از رایج ترین رنگهای به کار رفته در ساخت این دستگاهها میباشند.
دستگاه پاور میکسر صدا
پاور میکسر ها که نوعی از میکسر ها به شمار می روند. دارای قابلیتهای متمایزی نسبت به میکسر ساده یا همان بدون پاور هستند. به نوعی میتوان گفت که میکسر و پاور میکسر ویژگیهای یکسانی دارند. ولی با این تفاوت که به کمک پاور میکسر میشود آمپلی فایر را به سیستم صوتی مورد نظر افزوده و از این قابلیت استفادههای بیشتری کرد.
جالب است بدانید که این قابلیت فقط در پاور میکسر قابل اجرا بوده و نمیتوان آن را در میکسرهای معمولی مشاهده کرد. تنوع مدل پاور میکسرها هم مانند میکسر معمولی بالا است. و با توجه به همین موضوع هر یک از این مدلها دارای ویژگیهای ظاهری و مشخصات فنی متفاوتی میباشند.
از تنظیم کردن صداهای دریافتی میتوان به عنوان مهم ترین نقش پاور میکسرها یاد کرد. که این امر در این دستگاهها به خوبی صورت می گیرد. نحوه کارکرد با پاور میکسرها تقریبا مشابه با میکسر میباشد. اما یک سری از تفاوتها هم دارد که به خاطر قابلیتهای متفاوت آن و یا نوع عملکرد آن به کمک آمپلی فایر میباشد.
اگر کمی دقت کنید متوجه خواهید شد که پاور میکسرها هم مانند میکسرها توسط برند های مختلفی تولید و به بازار عرضه میشوند. که همین موضوع باعث میشود تا کیفیت آنها سطح بندی شده و طول عمر آنها متفاوت باشد. به همین خاطر بهتر است قبل از خرید میکسر و پاور میکسر با افراد با تجربه کمی مشورت کنید.
تفاوت دستگاه میکسر و پاور میکسر
در ادامه مطلب با ویژگیها و مشخصات میکسر و پاور میکسر بیشتر آشنا شوید، به تفاوت و راه های تشخیص این دو دستگاه می پردازیم. به طور معمول دو نوع میکسر صوت تولید می شود، میکسرهای پاور دار (power Mixer) که دارای آمپلی فایر (تقویت کننده صدا برای اتصال به بلندگوهای پسیو) هستند و نوع دوم نیز میکسر بدون پاور (Unpower Mixer) که همان میکسر معمولی می باشد. البته بهترین روش تشخیص میکسر از پاور میکسر دقت به مدل میکسر و مشخصات آن است.
معمولاٌ روی بدنه یا دفترچه و یا جعبه میکسر ها مشخصات آن ها درج می شود. و شما به راحتی می توانید از این طریق هم، نوع میکسر را تشخیص دهید. به طور مثال روی دستگاه میکسر فقط نوشته شده Mixer، اما بر روی تمامی دستگاه های پاور میکسر نوشته شده (power Mixer) و در کنار آن نیز میزان توان خروجی پاور دستگاه و مقاومت آن نیز با واحد اهمی ذکر می شود.
نکته مهم دیگری که اینجا مطرح می شود این است که قدرت پاور میکسر شما چقدر است؟ به طور معمول در کنار و یا جلوی پاور میکسر (power Mixer) میزان توان (W) خروجی پاور نیز نوشته می شود. مثلاً 700× 2 یعنی دستگاه مذکور دارای توان 700 وات در دو خط خروجی می باشد. (700 وات برای لاین راست و 700 وات برای لاین چپ).
تفاوت دیگر میکسر با پاور میکسر در وزن و اندازه ی آن ها است. پاور میکسر ها معمولاً قطور ت و سنگین تر از میکسر ها هستند. در ضمن رنگ بدنه میکسر های معمولی هم تیره تر از پاور میکسر ها می باشد.