انتخاب پاور آمپلی فایر
برای انتخاب پاور آمپلی فایر مناسب اولین چیزی که مهم است توان بلندگویی است که قرار است به آن متصل شود. برای انتخاب پاور آمپلی فایر مناسب تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
پاور آمپلی فایر (Power Amp) چیست؟
پاور امپ PA یک دستگاه صوتی پرکاربرد است که توان خروجی میکسر را برای راه اندازی باندها را افزایش می دهد. درواقع پاور امپ سیگنال های ضعیف را از میسکر دریافت کرده، آن ها را تقویت و به سطح مورد نیاز بلندگو های می فرستد.
پاور امپ از یک ورودی با سطح سیگنال پایین، خروجی با سطح سیگنال بالا، یک پاور سوئیچ (Power Switch)، کنترل ولوم و صفحه نمایشگر تشکیل شده است.
هرچه توان خروجی یک آمپلی فایر بیشتر باشد، تعداد باند بزرگ تر و بیشتری را می توان به آن متصل کرد. به طور کلی تعداد باندهای قابل نصب بر روی آمپلی فایر با توجه به امپدانس ورودی و خروجی پاور آمپلی فایر انتخاب می شوند. نکته مهم دیگر اینکه برای نصب باند های اکتیو از آمپلی فایر استفاده می شود.
در مقابل باند های پسیو نیازی به آمپلی فایر ندارند. چرا که در بدنه این نوع باند ها یک آمپلی فایر اختصاصی قرار داده شده که مستقیم به خروجی میکسر متصل شده و عمل تقویت سیگنال ها را انجام می دهد.
به طور کلی پاور آمپلی فایر یک سیستم صوت حرفه ای است که مهندسان صدا از آن برای تقویت صدا استفاده می کنند.
آمپلی فایرهای PA از نوع استریو هستند و خروجی آن ها نیز به دو قسمت چپ و راست تقسیم می شود. به طور معمول این نوع امپلی فایر دارای 2 عدد کانال خروجی برای اتصال به باند می باشد.
در حال حاضر برخی کمپانی های مطرح تجهیزات صوتی، آمپلی فایر 4 کاناله را نیز طراحی و روانه بازار کرده اند.
موارد استفاده از آمپلی فایر
سالن های همایش و اجتماعات
کنسرت، اجرای موزیک زنده
رستوران و تالارها
اجرای مراسم مذهبی
بانک ها
فرودگاه ها
ایستگاه های مترو
مراکز درمانی
مراکز آموزشی
و …..
ورودی و خروجی آمپلی فایر
یک آمپلی فایر دارای سیگنال ورودی و خروجی است. سیگنال خروجی درواقع تقویت شده سیگنال ورودی می باشد. نوع اتصالات در ورودی و خروجی آمپلی فایر کاملاً متفاوت است. اتصالات ورودی ها از نوع XLR و یا TS می باشد.
بهترین و رایج ترین نوع اتصال ورودی ها، همان XLR است. این نوع اتصال باعث حذف نویز به ویژه در مسیرهای طولانی می شود. ورودی به میکسر متصل می شود.
اتصال خروجی نیز با استفاده از اتصال پیچی و یا فیش های موزی (اسپیکون) صورت می گیرد. در حالت پیچی، کابل های باند زیر فیش های خروجی پیچی شکل آمپلی فایر قرار داده و پس از آن پیچ ها سفت کرده و اتصال برقرار می شود.
در این روش اتصال، اطمینان پذیری کاهش، امکان اتصال خروجی منفی به مثبت زیاد و در نتیجه امکان آسیب دیدن آمپلی فایر بسیار زیاد است.
بهترین روش اتصال باند به آمپلی فایر، استفاده از فیش های اسپیکون می باشد. این فیش ها علاوه بر سرعت بالا، امنیت و اطمینان خاطر بیشتری برای شما فراهم خواهند کرد.
انواع آمپلی فایر
لازم است هنگام خرید آمپلی فایر به ویژگی ها و مشخصات اساسی آن ها توجه ویژه ای داشته باشیم. در زیر انواع آمپلی فایر ها را بر حسب تعداد کانال آن ها، بر اساس توان خروجی و انواع کلاس آمپلی فایر ها را معرفی می کنیم:
انواع آمپلی فایر بر حسب تعداد کانال آمپلی فایر
آمپلی فایر مونو
این آمپلی فایر بر اساس تکنولوژی قدیمی ساخته شده که برای ضبط صداهای طبیعی کاربرد دارد. این آمپلی فایر برای ضبط صدا به یک میکروفن و چندین اسپیکر نیاز دارد. نکته قابل توجه اینکه در آمپلی فایر مونو صدا تنها از یک کانال تولید و پخش می شود. درواقع تمامی اسپیکرها، صدایی کاملاً یکسان و مشابه تولید می کنند.
از این نوع اسپیکر در تولیدات رادیویی، و ضبط موبایل استفاده می شود. البته در ساخت ساب ووفر سیستم صوتی نیز از آمپلی فایر مونو استفاده شده است.
آمپلی فایر استریو
این نوع آمپلی فایر دارای 2 کانال است که برای ضبط استریو ایده آل می باشد.
آمپلی فایر استریو 2.1 کانال (پلاس+)
آمپلی فایر پلاس + دارای 3 کانال خروجی (که از ترکیب یک آمپلی فایر مونو و یک آمپلی فایر استریو) ساخته شده است.
دو کانال استریو این آمپلی فایر مربوط می شود به بلندگو های فول رنج یا میدرنج و توییتر و کانال سوم نیز به یک ساب ووفر اختصاص دارد.
آمپلی فایر 4 کاناله
این نوع آمپلی فایر از ترکیب دو امپلی فایر استریو ساخته شده که خروجی مجزایی برای ساب ووفر دارد.
آمپلی فایر 5 کاناله
این مدل آمپلی فایر از ترکیب دو آمپلی فایر استریو و یک مونو ساخته شده است.
آمپلی فایر 6 کاناله
این مدل آمپلی فایر از ترکیب سه آمپلی فایر استریو ساخته می شود.
انواع آمپلی فایر بر اساس توان خروجی
آمپلی فایر اولترا
یک تقویت کننده برای سیگنال های ضعیف تا چند نانو ولت.
آمپ میکرو
تقویت کننده سیگنال های بسیار ضعیف در حد چند میکرو ولت.
آمپلی فایر سیگنال ضعیف
تقویت سیگنال های خیلی ضعیف در حدود چند میلی ولت
آمپ قدرت
یک تقویت کننده سیگنال های متوسط (چند ولت و کمتر)
آمپ پرقدرت
تقویت سیگنال های بالاتر از میانه (چند ولت)
و انواع کلاس کاری آمپلی فایر ها
کلاس A: کلاسی ساده با کارایی محدود
کلاس B: کلاسی که مکمل کلاس A می باشد
کلاس AB: مرسوم ترین و رایج ترین تقویت کننده های صوتی
کلاس C: کلاسی با بالاترین کارایی و راندمان
کلاس D: این نوع کلاس اتصال غیر خطی یا تقویت کننده PWM می باشد
کلاس F: دارای دو بهره وری خروجی (رزوناتور های هارمونیک) است که خروجی آن به صورت شکل موج مربعی است
کلاس T: یک نوع کلاس دیجیتال می باشد
کلاس S: یک آمپلی فایر سوئیچینگ غیر خطی است که شبیه به کلاس D عمل می کند.
هنگام انتخاب آمپلی فایر به چه نکاتی باید توجه کرد؟
برای انتخاب و خرید پاور آمپلی فایر ابتدا باید نوع و تعداد باند های پسیو سیستم صوتی خود را در نظر بگیرید. دو گزینه اساسی و مهم قبل از خرید آمپلی فایر، امپدانس و توان باند شما می باشد.
به طور کلی باند های PA دارای مقاومت 4-8-16 اهم هستند. بنابراین توان باند نیز با توجه به تعداد و نحوه اتصال آن ها متفاوت است.
پهنای باند، سرعت چرخش و کارایی از نکات مهم دیگری است که هنگام انتخاب و خرید آمپلی فایر باید به آن توجه داشته باشید. برای خرید انواع پاور آمپلی فایر، باند اکتیو، خرید میکسر صدا در اصفهان و سایر سیستم های صوتی حرفه ای می توانید از طریق همین وب سایت اقدام نمایید.
سخن پایانی
برای انتخاب پاور آمپلی فایر مناسب اولین چیزی که مهم است توان بلندگویی است که قرار است به آن متصل شود. به طور کلی باند های PA دارای مقاومت 4-8-16 اهم هستند. بنابراین توان باند نیز با توجه به تعداد و نحوه اتصال آن ها متفاوت است.